Coinbase ingår samarbete med mindre pensionsbolag

Kryptobolaget Coinbase har nyligen ingått ett samarbete med en mindre pensionsaktör i USA vid namn Forusall som tillhandahåller tilläggspensionsplaner, så kallad 401(k). Det rapporterar Wall Street Journal.
Coinbase notering.
Foto: AP Photo/Richard Drew/TT
Forusall har 1,7 miljarder dollar i pensionstillgångar och utgör således bara en bråkdel av den totala marknaden på 22 biljoner dollar.De som har pensionskonton hos Forusall kommer erbjudas möjlighet att investera upp till 5 procent av beloppet i kryptovalutor så som bitcoin, ether och litecoin. Det gör att man i princip blir först på den amerikanska pensionsmarknaden att kunna erbjuda kryptoinvesteringar.

Företrädare för Forusall kan inte berätta hur många av företagskunderna som har tackat ja till det nya kryptoerbjudandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.