Copperstones VD lämnar posten

Henrik Ager har meddelat styrelsen i gruvbolaget Copperstone Resources att han avser att lämna sin tjänst som vd.
Copperstones VD lämnar posten - COP-Natur_landskap_DJI_0725_FOTO_LinneaLundkvist-3
Foto: Copperstone Resources

Han kommer istället att tillträda som vd för ett nordiskt industribolag.

Styrelsen inleder omedelbart en process för att rekrytera en efterträdare. Valberedningen har för avsikt att föreslå Henrik Ager som ny styrelseledamot.

Copperstone är på god väg att bli en betydande aktör inom ansvarsfullt producerad koppar i Europa och Henrik har varit en integrerad del av vårt team för att utveckla vår strategi och driva oss framåt. Det är beklagligt att Henrik väljer lämna som vd, men vi ser samtidigt att hans långa erfarenhet och gedigna bakgrund inom gruvbranschen kan tillföra värdefulla perspektiv till styrelsearbetet”, säger Jörgen Olsson, styrelseordförande för Copperstone, i ett pressmeddelande.

Henrik Ager har varit VD för Copperstone sedan december 2022 och har sex månaders uppsägningstid. Något avgångsvederlag utgår inte då han själv sagt upp sig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco