Corem lägger uppköpsbud på Klövern värt 19,5 miljarder

Fastighetsbolaget Corem lämnar ett offentligt uppköpserbjudande om att köpa samtliga utestående stamaktier (A- och B-stamaktier) och preferensaktier i Klövern, enligt ett pressmeddelande.
Rutger Arnhult är största ägare i Corem.
Rutger Arnhult är storägare i både Klövern och Corem.

Erbjudandet för stamaktierna är på cirka 16,5 kronor per stamaktie och 323,0 kronor per preferensaktie. Erbjudandet i sin helhet är värt 19,48 miljarder kronor. Det uppges att affären bland annat kommer stärka kreditprofilen och erbjuda årliga synergier med en effekt på förvaltningsresultat på 200 miljoner kronor.

Corems erbjudande för ägare av A-aktierna i Klövern är 0,88 nyemitterade aktier av typslaget A i Corem för varje A-aktie i Klövern.

Motsvarande erbjudande för B-aktierna i Klövern är 0,86 nyemitterade aktier av typslaget B i Corem för varje B-aktie i Klövern.

Premien för stamaktierna är på 28,1% för A-aktien och 27,1% för B-aktien, baserat på senaste stängningskurs. För preferensaktien saknas en premie då Corem erbjuder D-aktier i utbyte och några sådana finns inte emitterade eller upptagna för handel på Stockholmsbörsen.

Erbjudandet är bland annat villkorat av att Corem blir ägare till mer än 90% av aktierna i Klövern. Corem har hittills fått bindande åtaganden från aktieägarna i Klövern om att acceptera erbjudandet motsvarande cirka 43,7% av det utestående kapitalet och 59,4% av de utestående rösterna i Klövern.

Acceptperioden beräknas starta omkring den 11 maj och beräknas vara avslutat omkring den 8 juni 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco