Creades blir tredje största ägare i Calmark

Creades har tecknat och förvärvat B-aktier och teckningsoptioner av serie TO 2 B motsvarande 6,3 miljoner kronor i Calmark. Transaktionerna motsvarar 9,44 procent av aktierna i bolaget vilket innebär att Creades blir tredje största aktieägare i Calmark.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen har skett i två steg, dels genom teckning i Calmarks företrädesemission som avslutades den 29 november 2019 med stöd av uniträtter, motsvarande 611.772 B-aktier och 203.924 teckningsoptioner av serie TO 2 B, vilka har överlåtits från grundare och styrelseordförande Mathias Karlsson. Därutöver har Creades förvärvat betalda tecknade units (BTU) från huvudägaren Lars Wingefors via bolaget Wingefors Invest, motsvarande 1.300.608 B-aktier och 433.536 teckningsoptioner av serie TO 2 B. Creades hade inget ägande i Calmark före emissionen.

Efter de genomförda transaktionerna innehar Creades cirka 1,9 miljoner B-aktier i Calmark, motsvarande 7,61 procent av rösterna och 9,44 procent av aktiekapitalet i bolaget.

Härutöver innehar Creades efter de genomförda transaktionerna 637.460 teckningsoptioner av serie TO 2 B i bolaget. Wingefors Invest är fortsatt Calmarks största ägare med 22,75 procent av rösterna och 22,47 procent av aktiekapitalet (från 32,19 procent av rösterna och 35,31 procent av aktiekapitalet).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här