Credit Suisse: Boliden ska upp 25 procent

Boliden är fortsatt Credit Suisse förstaval bland europeiska gruvbolag i segmentet mid-cap

Anledningen är bland annat bolagets stora exponering mot zink, bättre smältmarginaler samt en ”låg” värdering.

Det framgår av en sektoranalys på onsdagen.

Rekommendationen är outperform med 200 kronor i riktkurs. Klockan 13.30 stod aktien i cirka 160 kronor.

”Vi förväntar oss att resultatet kommer att förbättras stabilt sekventiellt under 2015 drivet av divisionen Mining som vi räknar med åter kommer bli den primära drivaren under andra halvåret”, hävdar banken.

Credit Suisse räknar med underskott på zinkmarknaden 2015-2017. Till slutet av år 2016 bedöms priset nå 3.000 dollar per ton.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.