Credit Suisse rusar på vd-byte

Den schweiziska banken rusar på börsen efter beskedet att vd-posten går till Tidjane Thiam.

De ledande Europabörserna handlas något lägre på tisdagen. På bolagsfronten syntes Credit Suisse bland vinnarna efter att banken meddelat ett vd-byte.

Vd-posten i den schweiziska banken går till Tidjane Thiam, som därmed blir den första afrikanen som leder en global investmentbank, skriver Reuters. Credit Suisse nuvarande vd Brady Dougan har fått tampas med en del juridiska och regulatoriska utmaningar under sina åtta år på posten. Dessutom har bankens kärnverksamhet, traditionell private banking, tvingats gå genom en betydande översyn och lönsamheten har fått lida. Aktien var upp 7,4 procent.

Bland andra vinnare i finanssektorn syntes den tyska återförsäkringsjätten Hannover Re som steg 4,1 procent efter att ha höjt utdelningen till 4,25 euro per aktie, från 3 euro, genom en extrautdelning.

Det dansk-brittiska säkerhetsbolaget G4S redovisade ett justerat resultat före skatt om 304 miljoner brittiska pund för helåret 2014, vilket var starkare än väntat. Halvårsutdelningen föreslås öka med 5 procent till 5,82 pence, vilket skulle ge en helårsutdelning om 9,24 pence per aktie. Aktien avancerade 3,4 procent.

Den amerikanska banken Citigroup tillhör de som har en positiv syn på europeiska aktier. I en ny analys menar Citi att aktier i regionen skulle kunna stiga så mycket som 70 procent till slutet av 2016. Enligt banken har europeiska aktier inte varit så billiga, jämfört med kreditmarknaden, på över 50 år.

På Greklandsfronten väntas diskussioner om reformer mellan landet och dess internationella långivare inledas på onsdag i Bryssel. Experter från institutionerna ska också, trots tidigare protester från den grekiska regeringen, åka till Aten. Det var resultatet efter eurogruppens senaste möte. Eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem anser att man slösat bort tid på oviktiga diskussioner med grekerna.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.