Credit Suisse varnar för ny resultatsmäll

Credit Suisse kan komma att behöva åsidosätta ytterligare 380 miljoner dollar i det fjärde kvartalet för sålda MBS (Mortgage-backed security) i upptakten till finanskrisen. Det rapporterar Bloomberg News.
Thomas Gottstein, VD för Credit Suisse.
Thomas Gottstein, VD för Credit Suisse. Foto: Ennio Leanza/Keystone via AP

Banken har redan åsidosatt 300 miljoner dollar för att täcka upp för förlusterna för MBS. Den senaste summan på 380 miljoner dollar är angiven efter att en domare på måndagen beordrat banken att uppskatta de relaterade skadorna.

Om banken inte hör något av domaren innan årsslutet kommer man att uppta den ytterligare reserveringen, uppgav en talesperson.

Flera banker är involverade i fallet men Credit Suisse verkar ha den största exponeringen då man möter stämningar på över tre miljarder dollar, enligt Bloomberg Intelligence.

Sedan tidigare har Credit Suisse också sagt att en nedskrivning på 450 miljoner dollar väntar i resultaträkningen för fjärde kvartalet. Detta är kopplat till en avvecklad hedgefond i vilken banken investerade minst 425 miljoner dollar för att ge sina kunder tillgång till alternativa investeringar.

MBS är värdepapper vars underliggande tillgång är fastighetslån.