Då avgår Theresa May

Storbritanniens premiärminister meddelar att hon avgår redan i början av juni.

Storbritanniens premiärminister Theresa May meddelade på fredagen att hon avgår den 7 juni.

Det rapporterar Reuters.

Hon sade att hon gjort sitt bästa för att implementera resultatet från brexitomröstningen, och att hon gjort rätt som försökt hålla fast vid det framförhandlade brexitavtalet. Men hon beklagar att hon inte lyckats övertyga parlamentsledamöterna om att stötta avtalet.

Efter att hon avgått kommer en process inledas för att hitta en ny ledare för de konservativa, Tories, och hon kommer att fortsätta som premiärminister under den tiden.

Hon sade också att hennes efterträdare måste hitta en konsensus om brexit i parlamentet, men en sådan kan bara uppnås om alla sidor är redo att kompromissa.

”Kompromiss är inget smutsigt ord, livet är beroende av det”, sade hon.

Hon sade att hon vet att Tories kan förnya sig kommande år och att hon är övertygad om att de kan leverera brexit. Folkomröstningen var en uppmaning till en genomgripande förändring i landet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.