May presenterar nytt brexitförslag

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer vid ett tal på tisdagseftermiddagen att presentera ett nytt förslag för att få sin brexit-uppgörelse igenom det brittiska parlamentet.

Regeringen har diskuterat det nya förslaget som kommer att presenteras för parlamentet, säger en talesperson för premiärministern enligt Bloomberg News.

Enligt talespersonen diskuterade den brittiska regeringen alla möjliga brexit-alternativ. Regeringen är fast beslutsam om att få igenom lagförslaget, heter det.

Theresa May ska ha sagt till regeringen hur viktigt det är att parlamentet röstar igenom Storbritanniens EU-utträde. Regeringen känner till att regeringens tidigare brexit-förslag behöver ändras i betydande grad för att kunna få ett godkännande, uppger talespersonen vidare.

Premiärministern överväger ett närmare tullsamarbete med EU för att få stöd från arbetarpartiet Labour, men den strategin riskerar att reta upp brexit-förespråkare i den konservativa regeringen, rapporteras det.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.