Då ger SD besked om budgetomröstningen

Sverigedemokraterna väntar med att ge besked om de tänker försöka fälla regeringen.

Sverigedemokraterna kommer på tisdag att ge besked om hur partiet ska rösta vid budgetomröstningen i riksdagen på onsdag, då regeringens och Alliansens alternativ väntas ställas mot varandra.

Det uppgav Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt efter ett möte i finansutskottet, rapporterar SVT Text.

Partiet är fortsatt berett att fälla regeringen, heter det.

“Min bedömning är att vi har ett starkt alternativ, det är vårt, och vi har två svaga alternativ. Det betyder att den här frågan avgörs av vår syn på hela regeringsbildningen. Har vi möjlighet att fälla en regering så bör vi ta den möjligheten”, uppges Oscar Sjöstedt ha sagt.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anser att Alliansen måste redovisa en plan för vad som händer om Alliansen vinner omröstningen och regeringens budgetproposition faller. Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Moderaternas riksdagsgruppledare Anna Kinberg Batra anser dock att det är upp till regeringen att ta ansvar för hur regeringens budget ska gå igenom, rapporterar Sveriges Radio.

Riksdagen väntas rösta om budgeten onsdagen den 3 december.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.