Danske Bank tror inte på global recession från coronaviruset

Danske Bank tror inte på att coronaviruset leder till en global recession vilket betyder att ifall man har rätt är reaktionen på börserna bara en korrektion och inte en större börsnedgång.

”Historiskt har korrektioner som antingen varit 13 procent eller större, eller pågått i tio veckor eller längre, visat sig vara ett bra läge att öka exponeringen mot aktier. Då vi ännu inte vet med säkerhet hur stor effekten blir på BNP eller vinsttillväxten, så behåller vi en liten övervikt i aktier”, skriver banken i veckobrevet.

Den övergripande rekommendationen blir att ha i is i magen och titta mer långsiktigt.

”För en långsiktig aktieinvesterare är detta också en rimlig fråga att ställa sig; kommer coronaviruset att minska den långsiktiga potentialen i min aktieportfölj? Om svaret är sannolikt inte, så finns heller ingen anledning att göra några större förändringar. Kanske innebär det till och med en möjlighet att öka i bolag som faller till följd av kortsiktig oro, snarare än till följd av långsiktigt förändrade förutsättningar”, skriver banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.