Danske Bank tror på fallande bopriser

Danske Bank bedömer i sin boprisindikator att det är stor risk för en nedgång i de svenska bopriserna under året.

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot en uppgång på 0,3 procent i mars, jämfört med föregående månad.

Det skriver Danske Bank i en analys.

Detta är också helt i linje med det normala säsongsmönstret.

Danske Bank bedömer fortsatt att det är en stor sannolikhet att det kommer att ske en nedgång i bostadspriserna under 2019, där sänkta priser på nyproducerade bostadsrätter i Stockholm bör sätta press även på andrahandsmarknaden.

“Priserna på bostadsrätter i Stockholm steg något i mars, i ungefär normal omfattning. Som tidigare bedömer vi att sänkta priser på nyproduktion kommer att tynga prisutvecklingen även på andrahandsmarknaden”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, i en kommentar.

Danske Bank boprisindikator baseras på rapporterade transaktioner på Hemnet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.