Danske: Då är det dags att köpa mobiloperatören

Danske rekommenderar att vänta med att köpa aktier i Millicom tills efter att rapporten för det andra kvartalet presenterats.

Danske upprepar sin köprekommendation och riktkurs på 700 kronor för Millicom men tar ner sina vinst per aktie-estimat ytterligare inför resultatet för det andra kvartalet som väntas komma den 16:e juli.

”Anledningen till denna revidering baserar vi på bolagets avskrivningar, valutapåverkningar, skatter och bolagskostnader. Vi ser dock goda chanser för att den organiska intäktstillväxten kommer att accelerera. Vi anser fortfarande att Millicom har mer attraktiva strategiska utsikter än de flesta av sina konkurrenter”, skriver banken och lyfter bland annat fram en lovande kabeltv-verksamhet.

Danske rekommenderar att vänta med att köpa aktier i Millicom tills efter att rapporten för det andra kvartalet presenterats, då de negativa vinst per aktie-revideringen troligtvis kommer att fortsätta att pågå på kort sikt.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.