Därför sänker SEB Evolution Gaming

Effekterna för Evolution Gaming av den stängda studion i Georgien är hanterbara, men ger osäkerhet om potentiella effekter på expansionen. Det menar SEB i en analys på tisdagen.
Foto: TT

Studion i Georgien var stängd i elva dagar innan verksamheten återupptogs med minskad kapacitet. Andra studios kan kompensera, menar SEB, liksom ökat kasinospelande i avsaknad av sportevenemang.

“Vi menar att risken i stället kommer från effekterna på expansionen av nya spel och framtida tillväxt”, skriver SEB i analysen.

I kombination med att aktiekursen befinner sig i närheten av SEB:s målkurs sänker banken sin rekommendation för Evolution Gaming till behåll men med något höjd riktkurs till 422 kronor (413). Något som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på tisdagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här