De är redo att väcka misstroende mot regeringen

Kristdemokraterna och Vänsterpartiet kan väcka misstroendeförklaring mot Stefan Löfven, mot bakgrund av missnöje med de planerade förändringarna i arbetsrätten. Och de får stöd av Moderaterna och Sverigedemokraterna. 
Stefan Löfven
Stefan Löfven, arkivbild. Foto: TT
Ebba Busch har tidigare sagt att KD ”inte kommer tveka” inför en möjlighet att byta ut regeringen, och under gårdagen uppges ett intensivt arbete ha pågått för att förankra beslutet i partiet.

Misstroende kan väckas antingen direkt eller i nästa vecka.

Moderaterna är också redo att avsätta Stefan Löfven och ställa sig bakom den misstroendeförklaring av statsministern som Vänsterpartiet krävt och som Kristdemokraterna stöttar.

Det beskedet framgår av ett Facebook-inlägg från Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Han menar att varje gång Riksdagen ska ta ställning till regeringens kvarvarande så kommer Moderaterna rösta för dess avsättande.

Även Sverigedemokraterna är redo att avsätta regeringen, även om man ser det mer som att ”syna Västerpartiets bluff”. Det skriver partiledare Jimmie Åkesson via sitt twitterkonto.

”Vänsterpartiet har en historik av att göra utspel och utfästelser utan att följa upp i handling. Vi har därför svårt att tro på att Jonas Sjöstedt verkligen är beredd att avsätta Stefan Löfven. Bluffen borde synas”, skriver Åkesson.

Han tillägger att man självklart kommer att rösta för att avsätta regeringen om ett sådant förslag läggs fram i riksdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets