DI: Sälj biometribolaget

Dagens industri säljrekommenderar Precise Biometrics i dagens tidning och sätter riktkursen till 1 krona.

”Aktien har med all rätt redan backat en del efter Fingerprints illavarslande besked vid rapporten i torsdags, men på ett års sikt finns det alltjämt förutsättningar för ett ras på mellan 70 till 90 procent”, skriver tidningen.

Beskedet Dagens industri syftar på är att Fingerprints vd Jörgen Lantto då sade att det finns mobiltelefoner på marknaden med Fingerprints egenutvecklade algoritm.

Precise Biometrics främsta intäktskälla är en algoritm som bolaget säljer till fingeravläsarbolag, ”vilket i praktiken betyder att licensintäkterna nästan uteslutande kommer från Göteborgsbaserade Fingerprint Cards”, skriver Di. Precise Biometrics algoritm har nu tappat relevans, menar tidningen.

”Fingerprint Cards har i nuläget 30 personer som dedikerat jobbar med algoritmutveckling. Det ska ställas i relation till att det totalt jobbar 22 personer på hela Precise Biometrics”, skriver Dagens industri.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG