Diamyds nyemission: Fler ur ledningen väljer att teckna

Diabetesforskningsbolaget Diamyd Medical har publicerat ett prospekt avseende sin företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 243 Mkr. Efter att Afv hissade en flagga om frånvaron av investeringar från nyckelpersoner väljer nu fler från ledningen att delta i emissionen.
Diamyds nyemission: Fler ur ledningen väljer att teckna - Diamyd medical
VD Ulf Hannelius är teckningsåtagare i Diamyd Medicals företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 243 Mkr.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Diamyd Medicals företrädesemission och hittade i samband med det två flaggor, däribland en om att nyckelpersoner i bolaget valt att inte investera.

Efter en genomlysning av prospektet hissas inga ytterligare flaggor, men Afv noterar att fler ur ledningen nu väljer att teckna i emissionen.

Initialt var det enbart styrelseordförande och grundare Anders Essen-Möller som agerade teckningsåtagare och åtog sig att investera 7 Mkr.

De som tillkommit är bland annat vice styrelseordförande Erik Nerpin, VD Ulf Hannelius och CFO Anna Styrud. De åtar sig att investera cirka 900 Tkr, vilket innebär att emissionen är säkerställd till 3,3%. Det rör sig alltså om små åtaganden i relation till hur mycket bolaget vill ta in, men skickar ändå en positiv signal att ledningen deltar.

Största ägaren, Bertil Lindkvist, ställer inte upp som tecknings- eller garantiåtagare. Detta kan eventuellt förklaras med att han tecknade hela sin pro rata-andel när bolaget genomförde sin föregående emission i somras. Lindkvist investerade då 13 Mkr i Diamyd.

Emissionsguiden kommer återkomma med en avslutande artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets