DNB ser ökad risk för bakslag i återhämtningen

Ökad virusoro parad med ytterligare nedstängningar av ekonomier leder till att risken för kortsiktiga bakslag i den ekonomiska återhämtningen ökar, skriver DNB.
DNB ser ökad risk för bakslag i återhämtningen - dnb-affarsvarlden-700_binary_6884850.jpg

Stockholmsbörsen backade i förra veckan, trots att många företag har levererat starka kvartalsrapporter. Börsen har också fortsatt nedåt under inledningen av höstlovsveckan.

Det som bidragit till nedgången är en ökad oro kring spridningen av coronaviruset och hot om nya nedstängningar samtidigt som ett stimulanspaket ser ut att dröja i USA.

”Därmed bedömer vi att risken för kortsiktiga bakslag i den ekonomiska återhämtningen ökar”, skriver DNB:s Thomas Jellvik och Ulf Andersson i sitt veckobrev.

Den ökade marknadsoron har även resulterat i något ökade kreditspreadar på företagsobligationer.

”Som vi har skrivit tidigare så har det, mot bakgrund av den förhöjda risken i ekonomi, politik och marknad, varit orimligt att den mycket positiva trend som vi såg under sommaren skulle hålla i sig och fortsätta till de extremt låga nivåer som vi såg innan krisen”, skriver Thomas Jellvik och Ulf Andersson.

De gör en fortsatt bedömning att kreditspreadarna kommer att hålla sig runt dagens nivåer, med viss volatilitet.

Nu riktas marknadens intresse mot nästa veckas presidentval i USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets