Dollarn lyfter på Fed-besked

Dollarn stärktes något och de amerikanska obligationsräntorna backade marginellt efter att Fed-ordföranden Janet Yellens anförande inför den amerikanska kongressen publicerats.

Yellen upprepade att hon förväntar sig gradvisa räntehöjningar och sade att de finansiella förhållandena har blivit mindre stödjande för tillväxten, samt att den utländska ekonomiska utvecklingen utgör risker för den amerikanska ekonomin.

Samtidigt noterade Fed-chefen att den ekonomiska tillväxten även skulle kunna överstiga prognoserna av flera skäl.

Yellen konstaterade att ekonomin, sedan den förra utfrågningen i kongressen för ett halvår sedan, har gjort fortsatta framsteg i riktning mot Federal Reserve mål om maximal sysselsättning, och att inflationen förväntas stiga mot målet om 2 procent på medellång sikt.

Enligt marknadens prissättning är nu sannolikheten för en räntehöjning i december 37 procent, upp 5 procentenheter sedan tidpunkten innan anförandet offentliggjordes, enligt Dow Jones Newswires.

Klockan 16.00 börjar utfrågningen av Janet Yellen i den amerikanska kongressen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG