Doro köper brittiskt telecareföretag

Doro köper det brittiska telecareföretaget Invicta Telecare. Köpeskillingen om cirka 60 miljoner kronor på skuldfri basis betalas kontant.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Invicta Telecares omsättning uppgick 2018 till 6,3 miljoner pund, motsvarande cirka 77 miljoner kronor. Förvärvet konsolideras i Doro från och med den 1 september 2019 och förväntas ha en försumbar effekt på vinst per aktie för 2019 inklusive transaktionskostnader.

I juni 2018 köpte Doro det brittiska telecareföretaget Welbeing med cirka 80.000 anslutningar. Med förvärvet av Invicta Telecare kommer Doro att hantera nära 200.000 anslutna trygghetslarm på den brittiska marknaden.

“Storbritannien är den största telecare-marknaden i Europa med uppskattningsvis 1,8 miljoner anslutna trygghetslarm, av vilka 95 procent består av analoga anslutningar. Ett digitalt skifte är på väg. Det är en fragmenterad marknad med över 200 larmcentraler och en konsolidering kommer sannolikt att ske i framtiden”, skriver Doros vd Carl-Johan Zetterberg Boudrie och fortsätter:

“För Doro är det ett naturligt steg att öka vår närvaro genom att förvärva ytterligare ett väletablerat telecareföretag på en av Europas största marknader. Detta ligger helt i linje med vår strategi att växa vår affär inom välfärdsteknologi och öka våra tjänsteintäkter”.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här