Draghi redo att bygga om koalitionsregeringen

Italiens premiärminister Mario Draghi säger att han är redo att möblera om sin koalitionsregering efter ett stort stöd. Det rapporterar Bloomberg News.
Draghi redo att bygga om koalitionsregeringen - mario-draghi-700-161208_binary_6810751.jpg
Draghi aviserade i förra veckan sin avgång efter att ett av de största partierna i koalitionen, Femstjärnerörelsen, hotat med att fälla stödpaketet för hushållen i spåren av stigande levnadskostnader. Paketet röstades igenom men fick Draghi att konstatera att det inte längre fanns förutsättningar för koalitionsregeringen att fortsätta existera.

Efter det har Draghi erhållit ett stort stöd, inklusive från landets president Sergio Mattarella som bett honom att fortsätta.

Detta har fått Draghi att komma på andra tankar. Han uppgav i senaten under onsdagen att det enorma stödet inte går att ignorera.

Draghi är en partilös teknokratisk statsminister i den italienska koalitionsregeringen. Han var dessförinnan ordförande för europeiska centralbanken, ECB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets