Drycken som sålde bäst på Systembolaget

(UPPDATERAD) Systembolaget har sammanställt en lista över vilka dryckesgrupper som sålde mest under fjolåret.

Totalt sålde Systembolaget närmare 470,5 miljoner liter dryck under 2014. Det är en ökning med 0,5 procent jämfört med året innan.

Storsäljaren var öl. Under fjolåret sålde Systembolaget drygt 234 miljoner liter öl vilket är en ökning med 1,1 procent jämfört med året innan.

Näst störst är vinet med 198 miljoner liter – en minskning med 0,1 procent. Försäljningen av starkvin minskade med 5,5 procent medan försäljningen av övriga viner var lika hög som året dessförinnan.

Den största minskningen i procent stod försäljningen av sprit för. Sammanlagt såldes närmare 18,5 miljoner liter sprit under 2014 vilket är en minskning med 2,9 procent.

Alkoholfritt ökar mest, procentuellt sett, även om det är från små volymer. Under fjolåret såldes närmare 2,8 miljoner liter alkoholfritt på Systembolaget, vilket motsvarar en ökning på närmare 14 procent.

Klicka här för att se Systembolagets försäljning 2014.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.