Dubbla köpråd från Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för finska Fortum och Verisec i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Troax och Swedencare samt lämnar säljråd för Bong och Invisio.

Utsikterna för energibolaget Fortum är goda, trots att det senaste kvartalet var en besvikelse. Förvärvsmöjligheter, lägre investeringar och hög utdelning lockar i denna stabila finska folkaktie. “Allt sammantaget så ser vi Fortum som en bra sparaktie i portföljen”, skriver Börsveckan och ger köpråd. 

Kuvertbolaget Bong, med anor från 1700-talet, kämpar i motvind på en strukturellt fallande marknad. Bolaget har breddat verksamheten till förpackningar, men det hjälper föga. Tidningen anser att bolaget skulle behöva nå en uthållig rörelsemarginal på 3 procent för att försvara dagens värdering, något som känns osannolikt och rådet blir att sälja aktien. 

IT-säkerhetsbolaget Verisec utvecklar och säljer digitala lösningar som verkligen är i ropet nu. Uppsidan är betydande, om bolaget når sina finansiella mål. Risknivån är dock hög. Börsveckan ger ett spekulativt köpråd. 

Industribolaget Troax har bra fart i verksamheten och kan lyfta lönsamheten sakta men säkert i takt med att automatiseringen sker i fabriker runt om i världen. Värderingen är rimligt och tidningen bedömer att aktien kan behöva en lugnare resa efter kursuppgången. Rådet blir därför avvakta. 

Invisio är verksamt inom kommunikation och hörselskydd. Bolaget har spännande produkter och på en skyddad marknad med militära kunder. Värderingen är dock skyhög och tillväxten osäker, bedömer Börsveckan som ger säljråd för aktien. 

Swedencare, med verksamhet inom djursegmentet, har haft en fenomenal tillväxt- och lönsamhetsresa de senaste åren. Tidningen ser dock en del orosmoln framför sig och rådet blir att avvakta med aktien efter kursrusningen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här