E-handeln omsatte 8% mindre i maj

E-handelns omsättning föll med 8% i maj jämfört med samma period i fjol. Det visar senaste e-handelsbarometern från Svensk Handel.
E-handeln omsatte 8% mindre i maj - e-handel-shopping-dator-700_binary_6977211.jpg
Därmed fortsätter e-handeln sin dystra trend med en minskande försäljning under 2022 om än i mindre omfattning som under de tidigare månaderna. I april, mars och februari kom försäljningen att falla i snitt med 16 procent per månad.

”E-handelns omsättning fortsätter att falla tillbaka från höga nivåer men ligger fortfarande markant högre än före pandemin. Sjunkande tillväxttal jämfört med 2021 är det mest sannolika för resten av året och utvecklingen i april och maj indikerar att det även kan bli tufft att nå 2020 års försäljningsnivåer”, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Andelen konsumenter som e-handlat backar till 68% från förra månadens 70%. Det är framförallt de äldre konsumenterna som handlat mindre över nätet under maj, uppges det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco