Ekonomer tror på Fed-sänkningar

I juli sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve styrräntan för första gången på 11 år. Nu tror ekonomer på ännu fler sänkningar under året.

Med den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina ser ekonomer en ökad risk för en amerikansk recession. Ekonomerna på Wall Street tror därför på ännu fler styrräntesänkningar från Federal Reserve, efter sänkningen till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent i juli. Det skriver CNBC.

Analytiker vid UBS prognostiserar en sänkning i september, ytterligare en i december och sedan slutligen en sista sänkning i mars 2020. Räntan väntas till slut landa i ett intervall mellan 1,00 och 1,25 procent.

”Lägre tillväxt och ökade risker kommer troligtvis förmå Fed att sänka räntan ytterligare”, säger Seth Carpenter, ekonom vid UBS, i en rapport.

Morgan Stanley tror att räntan sänks i september och oktober för att sedan sänkas ytterligare fyra gånger under 2020 till nära nollan. Nyligen sade även BofA-ML-strategen Mark Cabana till CNBC att stigande spänningar kan komma att leda till nollränta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.