Elanders tvingas betala 30 miljoner för dold kamera i omklädningsrum

I höstas stämdes Elanders dotterbolag för att ha monterat upp en dold kamera i ett omklädningsrum. Nu har bolaget nått en förlikning i ärendet, enligt rapporten för det fjärde kvartalet.

En grupp anställda på Elanders dotterbolag i Kalifornien, USA, begärde skadestånd för att en dold kamera monterats i ett omklädningsrum. De som stod bakom stämningsansökan menade att bolaget hade eller borde haft kännedom om hur det låg till. Det höll inte bolaget med om utan bestred ansvar i frågan.

Nu har parterna förlikats och väntar nu på underskrifter från de som stämt bolaget. På grund av detta har Elanders gjort en avsättning på 30 miljoner kronor, vilket belastar rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2016.

”Så snart avtalen är underskrivna så är denna tvist löst och inga ytterligare anspråk förväntas”, skriver Elanders i rapporten.

Elanders rörelseresultat exklusive engångsposter blev 153 miljoner kronor (127) medan det inklusive engångsposter uppgick till 123 miljoner kronor (111).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.