Elon Musks köp av Twitter under granskning av FTC

Elon Musks köp av Twitter är under granskning av den amerikanska konkurrensmyndigheten Federal Trade Commission, FTC. Det skriver Bloomberg News som talat med en källa. Det innebär en deadline nästa månad för myndigheten att besluta ifall de ska gå vidare med en fördjupad granskning av transaktionen.
Elon Musks köp av Twitter under granskning av FTC - musk twitter 1200
Elon Musk och Twitter. Foto: TT
Enligt konkurrensexperter är det dock osannolikt att köpet väcker oro för konkurrensen på marknaden.

Enligt amerikansk lag måste Musk meddela FTC och det amerikanska justitiedepartementet om sitt köp och sedan vänta i minst 30 dagar innan han kan gå vidare med det. FTC kan begära mer information, vilket skulle skjuta upp köpet av Twitter. FTC kan välja att undersöka Musk för att han inte har kommunicerat sitt köp till myndigheten.

Enligt Bloombergs uppgifter pågår en separat utredning, i vilken FTC utreder Elon Musk för att se om han skulle ha meddelat myndigheten om ett tidigare aktieköp i mars. Musk köpte då cirka 9% av bolagets aktier.

Normalt brukar inte FTC vidta åtgärder ifall myndigheten bedömer att utelämnandet av ett meddelande var ett misstag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets