Elon Musks skattesmäll: 5,2 miljarder kronor

Elon Musk behövde lösa in aktieoptioner - då åkte han på en rejäl skattenota, skriver Bloomberg.

Det brukar vara en av de bäst bevarade hemligheterna, storleken på de amerikanska miljardärernas skattekuvert.

Nu har Tesla gett oss en sällsynt inblick i den här världen och avslöjar att bolagets vd Elon Musk förra året betalade 593 miljoner dollar i skatt. Det motsvarar 5,2 miljarder kronor.

Den stora skattenotan landade på Musks bord efter att han löst in aktieoptioner som skulle löpa ut i slutet på 2016, skriver Bloomberg.

Musk betalade skatterna genom att sälja några av de aktier han fick från optionerna och behöll resten.

Skattesmällen till trots, det går nog ingen nöd på Elon Musk som enligt Bloomberg Billionaires Index besitter en förmögenhet på 12,9 miljarder dollar. Det mesta inbakat i Tesla-aktier.

Tesla har haft en stark start på 2017. I början av april körde bolaget om den klassiska biljätten Ford i börsvärde, trots att Tesla i fjol bara sålde 76.000 bilar medan Ford sålde 6,6 miljoner bilar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här