Musks xAI kan ta in tre miljarder dollar i nytt kapital

Investerare som har kopplingar till Elon Musk diskuterar att hjälpa hans ai-startup xAI att ta in tre miljarder dollar till en värdering om 18 miljarder dollar, enligt källor till Wall Street Journal.
Musks xAI kan ta in tre miljarder dollar i nytt kapital - x-ai-grok-launch elon musk
xAI lanserades i juli 2023 .

Bland investerarna som diskuterar att gå in i rundan finns riskkapitalbolaget Gigafund och Steve Jurvetson, som tidigare suttit i styrelsen för elbilstillverkaren Tesla och idag sitter i styrelsen för SpaceX.

Investerarintresset kring ai-startups har ökat på senare tid. OpenAI har exempelvis fått ett kapitaltillskott på 13 miljarder dollar från Microsoft, medan rivalen Anthropic har tagit in sex miljarder dollar.

xAI lanserades i juli förra året och har sedan dess släppt sin chatbot Grok. I december framkom det att bolaget var på väg att ta in en miljard dollar och redan hade säkrat 135 miljoner dollar. Det är dock oklart om detta kapitaltillskott är en del av den nuvarande rundan.

I slutet av januari uppgav Musk att bolaget inte alls behövde ta in pengar.

Musk har inte kommenterat artikeln i Wall Street Journal.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.