Eltel förbättrar resultatet

Teleinstallationsbolaget Eltel minskade omsättningen men förbättrade resultatet i det första kvartalet.
Eltel

Omsättningen sjönk 5,7 procent till 236,6 miljoner euro (251,0).

Ebita-resultat blev -2,1 miljoner euro (-3,0). Rörelseresultatet blev -2,2 miljoner euro (-3,6).

Resultatet efter skatt blev -4,8 miljoner euro (-7,4). Resultat per aktie hamnade på -0,03 euro (-0,05). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,7 miljoner euro (-33,8).

”Den nuvarande covid-19 pandemin påverkade Eltel marginellt under det första kvartalet. Diverse restriktioner minskade tillgängligheten av arbetskraft på sina ställen och vi såg ett något ökat sjukskrivningstal. Vi såg även fåtalet projektförskjutningar och, på kunders begäran, införande av arbetsplatsbegränsningar. Den totala påverkan förblev emellertid begränsad eftersom samhällets livslinor alltid måste säkerställas. Myndigheter och kunder har utnämnt
Eltel som en kritisk leverantör och därmed givits tillstånd att leverera tjänster även i en krissituation”, skriver vd Casimir Lindholm i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets