Embracer förvärvar tre spelbolag

Gamingbolaget Embracer aviserar under onsdagsmorgonen tre förvärv; Demiurge Studios, Fractured Byte och Smartphone Labs. Köpeskillingen i samtliga tre transaktioner hålls hemlig.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Embracers VD Lars Wingefors. Foto: Tobias Ohls.
Embracer genomför samtliga av köpen genom det helägda dotterbolaget Saber Interactive.

Demiurge Studios är en oberoende spelutvecklare från Boston grundat 2002. Bolaget har tagit fram flera free-to-play titlar och fokuserar främst på AAA-segmentet. Demiurge förväntas omsätta cirka 15 miljoner dollar under 2021 och är lönsamt. Transaktionen väntas bli slutförd under augusti.

Fractured Byte är en estnisk spelstudio med ett team av cirka 50 utvecklare i Ukraina. Man arbetar primärt med oberoende spelutveckling och porteringsprojekt. Köpet väntas stänga i september.

Smartphone Labs är från Ryssland och är en oberoende mjukvarutestare och spelutvecklare för mobil, PC, konsol och virtual reality.

“Vi har arbetat med SPL under en lång tid och är glada att välkomna dem till Embracerfamiljen. Förvärvet kommer att addera kompetens och utvecklings- och testningsförmågor till vår organisation och kommer att tillföra värde till våra interna utvecklingsprojekt,” säger Andrey Iones, operativ chef och grundare på Saber Interactive.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.