Embracers Star Wars-remake försenas på obestämd tid

Förra året köpte Embracer Group spelstudion Aspyr, som utvecklar en ny version av spelet Star Wars: Knights of the Old Republic. Den senaste månaden har besked om förseningar och avskedningar i projektledningen väckt frågetecken om den fortsatta spelutvecklingen.
Embracers Star Wars-remake försenas på obestämd tid - Spelmontage (2). Embracer Star Wars
Foto: Aspyr Media, Embracer Group, Sony.

Embracers planerade lansering av spelet Star Wars: Knights of the Old Republic skjuts upp på obestämd tid. Detta enligt en artikel av Bloomberg. Spelet utvecklas av Aspyr Media, en Texas-baserad studio som förvärvades av Embracer group i fjol.

Enligt anställda på Aspyr var tanken att spelet skulle lanseras i slutet av 2022 efter drygt tre års utveckling. Det skulle då bli ett av de första Star Wars-spelen som släpps av ett annat bolag än Electronics Art, vars exklusiva rättigheter till franchisen löper ut 2023. Nu säger utvecklare istället att 2025 är en mer realistisk horisont. Under tiden kommer Aspyr söka efter andra projekt. Det ryktas även bland anställda på Aspyre att spelutvecklingen kan komma att tas över av Saber, som hittills haft en perifer roll i projektet.

Spelet marknadsfördes först i september 2021, och i slutet av juni 2022 fanns en demo-version klar, också kallad vertical slice. Aspyr visade upp denna tidiga version för Lucasfilm Ltd. och Sony Group, som medverkar i spelets produktion. Av allt att döma var utvecklarna nöjda med produkten i detta skede. Kort därefter blev emellertid både Aspyres designchef Brad Prince och grafiska formgivare Jason Minor avskedade. Detta var oväntat enligt anställda på bolaget, som även menar att medverkande produktionspartners överraskades av beslutet efter att den lyckade demo-versionen presenterades.

Star Wars: Knights of the Old Republic är en ny version av ett spel från 2003 med samma namn.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.