Emisionsguiden inleder bevakning av Ellwees företrädesemission

Fordonsåterförsäljaren Ellwee har beslutat om en företrädesemission på 25 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emisionsguiden inleder bevakning av Ellwees företrädesemission - WEB_INRIKES
Fordonsbolaget Ellwee, som bland annat säljer husbilar, har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 25 Mkr. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Ellwee, som bland annat säljer husbilar och husvagnar, har beslutat om en företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 25 Mkr före emissionskostnader. Syftet med emissionen är att återbetala lån plus ränta till närstående, skapa lagerfinansiering åt dotterbolagen och tillföra rörelsekapital till bolaget.

För varje befintlig aktie kommer ägarna att få 14 teckningsrätter. Fem teckningsrätter ger i sin tur rätt till att teckna en aktie. Det ger en teckningskurs om 20 kr/aktie.

Nyemissionen är säkrad till cirka 80%, motsvarande 20 Mkr, genom ett toppgarantiåtagande från en icke namngiven investerare. Det kommer inte utgå någon ersättning för åtagandet.

Utspädningen för de aktieägare som inte deltar i emissionen uppgår till cirka 74%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.