Inga flaggändringar i Elwees företrädesemission

Ellwee har släppt sitt informationsmemorandum i samband med sin företrädesemisson. Emissionsguiden gör inga förändringar bland de tidigare sex flaggorna.
Inga flaggändringar i Elwees företrädesemission - WEB_INRIKES
Ellwee genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 25 Mkr. Inga nya flaggor hissas.

Emissionsguiden hissade sex flaggor i samband med att fordonsåterförsäljaren Ellwee offentliggjorde villkoren för sin nyemission av aktier som kan tillföra bolaget 25,4 Mkr före emissionskostnader.

Bland annat noteradedes att aktien handlades under teckningskurs. Detta har inte förändrats då börskursen i skrivande stund är 17 kr, medan teckningskursen är 20 kr/aktie. Det gör fortsatt att de som tecknar i emissionen gör det till en premie.

Det flaggades även för ”Bristfällig information” givet att emissionskostnaderna inte framgick, eller vem det var som kliver in med 20 Mkr i egenskap av toppgarantiåtagare. Kostnaderna kopplade till emissionen är 0,7 Mkr, enligt memorandumet. En låg kostnad.

I memorandumet finns garantiåtagaren angiven i form av ett bolag. Bolaget har fram tills nyligen varit ägt av en juristfirma specialiserad på bolagsrätt. Enligt uppgifter till Afv har detta bolag troligen sålts vidare i närtid till en ny ägare. Vem ägaren är framgår inte av memorandumet eller kommunikationen runt kapitalanskaffningen. Omnämnandet av garantiåtagaren genom enbart bolagsnamn ger alltså fortsatt ingen bild av vem investeraren är. Således får flaggan om bristfällig information kvarstå.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets