Emissionsguiden inleder bevakning av Fineparts företrädesemission

Verkstadsbolaget Finepart har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 15 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Fineparts företrädesemission - Finepart
Fineparts styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 2 april.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Finepart har beslutat att ta in 15 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är att stärka balansräkningen och kunna möta en förväntat ökad efterfrågan på bolagets mikrovattenskärningssystem. Detta är maskiner som med vatten skär mycket små komponenter med hög precision i alla sorters material.

Teckningskursen är satt till 0,67 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 20% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 86,6% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 0,9 Mkr (5,7% av emissionen) och har lämnats av medlemmar i Fineparts ledning och styrelse samt ”större aktieägare”.

Garantiåtagandena summerar till 12,1 Mkr (80,9% av emissionen) och består av en bottengaranti på 6,8 Mkr och en toppgaranti på 5,3 Mkr. Till garanterna utgår en kontant ersättning på 15% av det garanterade beloppet. Finepart lämnar ingen information om vilka som står bakom garantiåtagandena.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 50%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco