Entras styrelse avvisar SBB:s bud som fientligt

Norska fastighetsbolaget Entra bekräftar att bolaget har mottagit ett icke bindande uppköpserbjudande från fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget
SBB Ilija Batljan
SBB:s VD Ilija Batljan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
”Det har skett viss kontakt mellan partnerna, men budet har lagts utan medgivande eller konsultation med bolaget och styrelsen”, skriver Entra i ett pressmeddelande.

Entras styrelse har redan förmedlat till SBB att det kommande uppköpserbjudandet inte kommer att rekommenderas av styrelsen.

”Vidare informerar bolaget om att det före dagens erbjudande från SBB har mottagit ett separat icke bindande förslag från en annan part, vilket kan eller kan inte leda till ett uppköpsbud på aktierna i bolaget”, skriver Entra.

Aktieägarna i Entra uppmanas av att avstå från att vidta några åtgärder med sina aktier i bolaget som kan skada deras intressen.

Entras styrelse har enagerat ABG Sundal Collier som finansiell rådgivare och Wikborg Rein Advokatfirma som legal rådgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco