Epiroc ingår partnerskap för månuppdrag

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc har tecknat ett samarbetsavtal med Ispace för att bidra med teknologi och lösningar för kommersiella uppdrag till månen.
Epiroc ingår partnerskap för månuppdrag - Helena Hedblom, vd, gruvteknikbolaget Epiroc
Helena Hedblom, VD gruvteknikbolaget Epiroc. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Ispace är ett månresursutvecklingsbolag som vill möjliggöra transport av människor till och från månen, samt öka förståelsen för dess miljö och resurser.

Bolaget planerar att initialt utforska månens yta och samla in relevant data. Som en del av samarbetet med Epiroc tänker man använda gemensamt utvecklad teknik och kommersiella lösningar redan nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Tillsammans kommer vi att utveckla och tillhandahålla teknologi och lösningar för att börja utforska månens yta med det yttersta målet att stödja och expandera mänskligt liv på ett hållbart sätt”, säger Helena Hedblom, VD för Epiroc.

Inga finansiella detaljer anges.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.