EQT uppges överväga börsnotering eller försäljning av Anticimex

Riskkapitalbolaget EQT överväger att sätta skadedjursbekämpningsbolaget Anticimex på börsen, enligt uppgifter till Bloomberg News. EQT kan efterfråga en värdering på minst 5 miljarder dollar vid en notering under nästa år om man väljer att gå vidare med det spåret.
EQT uppges överväga börsnotering eller försäljning av Anticimex - anticimex-900
En av källorna säger att EQT också kan välja att sälja Anticimex, men något beslut i frågan har inte fattats. Om det blir en notering väntas SEB, Morgan Stanley och Deutsche Bank anlitas för att ta hand om den.

I slutet av 2019 tog EQT in investmentbolaget Melker Schörling som en indirekt minoritetsägare i Anticimex. Det följde på att EQT sålt en aktiepost på 9,9 procent av aktierna i Anticimex till Singapores förmögenhetsfond. Anticimex värderades i de båda transaktionerna till 3,6 miljarder euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets