Erik Penser Bank: Ingen recessionsrisk i USA – aktieflöden följer därefter

Det syns i princip 0% risk för recession i USA, och flöden på aktiemarknaden kommer att följa därefter. Det skriver Erik Penser Bank i ett veckobrev med hänvisning till datapunkter från Fed-forskning med mera.
USA
Banken lyfter även att värderingarna på marknaden trots allt är låga givet de nuvarande marknadsförutsättningarna, vinstutsikterna samt värderingsmodellerna.

Det framhålls att den faktiska tillväxttakten i USA är större än den förväntade och att landet boostar sin ekonomi för att stänga ett produktionsgap som är 50%mindre än Europas.

Data från USA kommer att illustrera den massiva överavkastningen inom globala makronivåer, och enbart Asien kommer kunna tävla med regionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.