Erik Selin: Återstår att se om inflationen påverkar värderingen på fastigheter

Enligt fastighetsbolaget Balders VD Erik Selin återstår det att se om den stigande inflationen får någon effekt på fastigheternas värderingar. Det skriver Bloomberg News.
Erik Selin.
Foto: Tobias Ohls

”Om inflationen blir permanent högre och räntorna bara höjs en aning, skulle det kanske till och med vara positivt”, säger Erik Selin till Bloomberg News, efter att Balder presenterat sin kvartalsrapport.

Vidare säger Selin att han tror att Sverige och Norden kommer vara bra platser för investeringar och att han inte har märkt av ett nedåtgående tryck på hyrorna.

Balder rapporterade sina siffror för Q1 under morgonen. Bland annat steg hyresintäkterna till 2 507 miljoner, driftnettot ökade till 1 805 miljoner kronor och förvaltningsresultatet steg till 1 521 miljoner kronor.

Aktien har handlats ned med drygt 4 procent under dagen och 35,3% under året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.