EU-sanktioner slår mot ryskt lågpris-bolag

De europeiska sanktionerna som införts mot Ryssland efter deras agerande i Ukraina har tvingat det ryska lågpris-bolaget Dobrolet att ställa in samtliga avgångar på måndagen.

Det skriver Financial Times med hänvisning till ett uttalande från flygbolaget Aeroflot, Dobrolets moderbolag.

Anledningen är att Dobrolets europeiska motparter har ogiltigförklarat bland annat försäkrings- och underhållsavtal samt vägrar sända ut flyginformation. Aeroflot lämnade inga uppgifter om vilka bolag som ogiltigförklarat kontrakten.

Det var för mindre än en vecka sedan som Dobrolet blev tillagt på EU:s ”svarta lista” över vilka företag som det är bannlyst att göra affärer med.

Enligt ett uttalande från EU den 30 juli motiverades beslutet med att Dobrolet har flugit mellan Moskva och Krim-halvöns huvudstad Simferopol. Detta sägs ha underlättat för en rysk ockupation av Krim-halvön samt att det ”slår mot Ukrainas suveränitet”.

Under de senaste två veckorna har EU infört olika typer av sanktioner som till den större delen varit riktade mot hela sektorer, mest fokus har legat på energi och finans.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.