EU vill förbättra relationen med Ryssland

EU överväger i ett dokument en rad alternativ för att förbättra relationerna till Ryssland, om Ryssland agerar för att få slut på krisen i östra Ukraina. Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Dokumentet har tagits fram av EU:s utrikespolitiska talesperson inför ett möte med EU:s utrikesministrar i Bryssel på måndag. Inga omedelbara beslut förväntas tas vid mötet.

Samtidigt som det i dokumentet argumenteras för att man inte kan gå tillbaka till något slags normalläge i relationerna till Ryssland föreslås att EU överväger att gradvis normalisera många aspekter av sina band till Ryssland i vad som vore ett betydande skifte i relationerna, heter det.

Bara vissa sanktioner föreslås kopplas till annekteringen av Krim, medan övriga sanktioner föreslås kunna lyftas om Ryssland agerar i linje med vad man kom överens om vid Minsk-mötet i fjol.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.