Eurocine Vaccines behöver säkra finansiering – överväger nyemission

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten minskade.
Eurocine Vaccines behöver säkra finansiering – överväger nyemission - Eurocine
Centrifug hos Eurocine. Foto: Pressbild.

Rörelseresultatet och resultatet efter skatt blev -3,2 miljoner kronor (-5,6). Resultat per aktie hamnade på -0,115 kronor (-0,397).

Likvida medel uppgick till 3,4 miljoner kronor (15,5). Bolaget bedriver ”ett intensivt arbete med att säkra finansiering”. Nyemission är ett av alternativen.

I början av året beslutade sig bolaget för att utveckla en mRNA-vaccinkandidat mot klamydia.

I samband med detta beslutade bolaget att pausa utvecklingen av den proteinbaserade klamydiakandidaten tills vidare för att lägga fokus på mRNA-teknologin, ”som också ger oss goda möjligheter att uppnå synergieffekter med våra två vaccinkandidater”, noterar VD Hans Arwidsson.

”Vi är övertygade om att mRNA-kandidaten har mycket god potential och det ärpositivt att den omfattas av samma patent och det exklusiva globala licensavtal som ingicks med Spixia Biotechnology”, fortsätter Arwidsson.

Bolaget siktar på att inleda processutveckling och andra förberedelser inför toxikologiska och kliniska studie med sina mRNA-baserade vaccinkandidater.

Eurocine Vaccines, Mkr Q3-2022/2023 Q3-2021/2022
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat -3,2 -5,6
Nettoresultat -3,2 -5,6
Resultat per aktie, kronor -0,115 -0,397
Likvida medel 3,4 15,5

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets