Europabörserna backar

De ledande Europabörserna handlas lägre på torsdagen som varit rejält rapporttung.

New York-börserna tog sig högre efter Federal Reserves besked i går kväll att styrräntan lämnas oförändrad men starkare signaler för en höjning i december. Men de europeiska börserna har inte orkat ta rygg på uppgången. Närmast är Frankfurt som handlas strax under nollstrecket.

Deutsche Bank står i fokus efter att i samband med ett delårsresultat i linje med tidigare guidning ha meddelat ny strategi och finansiella mål. Utdelningen för 2015 och 2016 slopas och 9.000 heltidsjobb ska bort till 2020. Deutsche Bank stänger också ned verksamheten i 10 länder. Aktien backar 5,6 procent.

Lufthansa backar 3,8 procent efter avgiven rapport.

Alcatel-Lucent studsar upp rejält tillsammans med Nokia efter att de båda bolagen lämnat delår. Vidare i Paris tappar läkemedelsbolaget Sanofi 5,4 procent efter avgiven rapport. Schneider Electric ökar 0,9 procent.

Den spanska banken Santanders resultat i kvartalet blev något lägre än väntat och aktien tappar 5,4 procent. I London backar Barclays 5,3 procent trots ett förbättrat resultat.

De rapporterande oljebjässarna Shell och Total tappar 1,7 respektive 0,9 procent i linje med lägre oljepriser.

Flera tunga nordiska bolag har också lämnat delår under morgonen. I Köpenhamn är det riktning söder som gäller efter att rapporterna från Novo Nordisk, Danske Bank och Jyske Bank fått tummen ner från marknaden.

I Helsingfors tappar även Outotec och YIT efter sina rapporter. Men Sanoma rusar 12 procent högre trots en rejäl resultatmiss – som dock kunde härledas från stora engångsposter.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.