EU:s Vestager har träffat VD:ar för Apple och Alphabet

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har träffat VD:ar för Apple, Alphabet och Qualcomm för att diskutera reglering och efterlevnad av konkurrenspolicyn.
EU:s Vestager har träffat VD:ar för Apple och Alphabet - Belgium EU Google Adtech Antitrust
EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har träffat VD:ar för Apple, Alphabet och Qualcomm. Foto: AP Photo/Virginia Mayo

Det framgår av inlägg på mikrobloggen X, enligt Reuters.

Margrethe Vestager ska med Apples VD Tim Cook ha diskuterat bland annat kravet att bolaget tillåter distribution av sina appar utanför egna appbutiken, samt pågående konkurrensärenden som det som rör musikstreamingtjänsten Apple Music.

Med Alphabets VD Sundar Pichai diskuterades utformningen av valskärmar, självreferenser i förhållande till Digital Markets Act och även Googles konkurrensfall.

Vestager avslöjade inte vad som sades i samtalet med Qualcomms VD.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.