Everysport Group säljer mediaportfölj till Better Collective

Sportmediebolaget Everysport Group har ingått avtal med betting- och affiliatebolaget Better Collective om att avyttra en portfölj bestående av varumärkena SvenskaFans, Hockeysverige och FotbollDirekt.
Everysport Group säljer mediaportfölj till Better Collective - Everysport
Everysports sajt EliteProspects är en databas med statistik kring hockeyspelare, tränare och lag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen görs till en värdering om ungefär 45 miljoner kronor, och den sammanlagda köpeskillingen, efter avdrag för vissa rörelsekapitalposter, ligger på cirka 44 miljoner kronor. Finansieringen sker genom kontanta medel vid tre tillfällen från Better Collective.

På årsbasis motsvarar portföljen runt 15 procent av Everysports totala omsättning. Affären beskrivs möjliggöra intensifierade satsningar och internationell expansion av resterande varumärken i Everysports portfölj.

”Dagens affär bekräftar Everysports digitala innovations- och genomförandeförmåga och är ett logiskt nästa utvecklingssteg för såväl varumärkena som koncernen”, säger Everysports VD Hannes Andersson.

Slutförandet av transaktionen, som är villkorad av sedvanliga villkor, är beräknad till den 31 augusti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.