Evolution Gaming-toppar storsäljer

Flera ledningspersoner i Evolution Gaming har sålt stora poster i bolaget.
Evolution Gaming-toppar storsäljer - evolution-gaming-700_binary_6948255.jpg

Uppgifterna om att flera ledningspersoner i livekasinobolaget Evolution Gaming sålt aktier för flera miljoner stämmer, men försäljningarna har gjort efter att berörda personer fått tilldelning av aktier från ett optionsprogram.

Det framgår av ett pressmeddelande och det säger bolagets finanschef och ir-chef Jacob Kaplan till Nyhetsbyrån Direkt.

“Samtligas aktieinnehav har ökat eller är oförändrat jämfört med innan optionsprogrammet”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Jacob Kaplan säger till Direkt att aktierna sålts bland annat för att betala tillbaka lån i samband med tidigare innehavsökningar.

Evolution Gamings vd Martin Carlesund och finanschef Jacob Kaplan har sålt aktier i bolaget.

Martin Carlesund har sålt 58.853 aktier för omkring 12,5 miljoner kronor och Jacob Kaplan har sålt 130.000 aktier för nära 28 miljoner kronor i tre transakioner var den 30 juli till den 1 augusti.

Enligt ägardatatjänsten Holdings har Martin Carlesund efter transaktionerna 266.147 aktier i Evolution medan Jacob Kaplan har 40.000 aktier kvar.

Även Evolutions Maltachef, Johan Nordström, har också sålt aktier, för 21 miljoner kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.