Fastighetsbyrån: ”Bostäder inom lägre prissegmentet mest efterfrågade”

Efterfrågan på den svenska bostadsmarknaden är som störst just nu för bostäder inom det lägre prissegmentet. Det framgår av senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån.
Heimstaden
Foto: Catella

60% av de svarande pekade ut bostäder inom det lägre prissegmentet som mest efterfrågade. Därefter följer villor med 30%.

Att bostäder inom det lägre prissegmentet efterfrågas mer beror helt enkelt på att färre har råd med dyrare bostäder, uppger Fastighetsbyråns VD Johan Engström i en kommentar.

”Det kan såklart finnas geografiska skillnader men det är den generella bilden just nu”, säger han.

Fastighetsbyrån ger rådet till de som sitter på billiga bostäder att uppgradera nu när marknaden är trög.

”Man brukar säga att det är bättre att flytta till en dyrare bostad när det är trög marknad och priserna går ner, eftersom priset relativt sett sjunker mer på den dyrare bostaden. Nu kan vi också se att bostäder i lägre prissegment är mer lättsålda. Det finns alltså en dubbel effekt som gör att de som vill, och har möjlighet att, uppgradera sitt boende har ett bra läge nu”, säger Johan Engström.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.