Fed-chef ser inte behov av räntehöjningar större än 50 punkter

Fed-chefen i Atlanta, Raphael Bostic, ser inte behov av att höja räntan med 75 punkter vid framtida räntemöten för att få bukt med inflationen. Det uppgav han till Bloomberg TV efter att Fed vid senaste mötet höjt räntan med 0,5 procent, vilket motsvarar den största enskilda höjningen sedan år 2000.
Federal Reserve
Federal Reserve. Foto: Patrick Semansky/TT
”50 baspunkter (0,5 procent), över de senaste 20 åren är som ni vet ett ganska aggressivt drag. Jag tror inte att vi behöver agera mer aggressivt än så”, sade Bostic i intervjun.

Bostic sade att inflationen är för hög och måste bekämpas, men att det räcker med det tempo som bedrivs för närvarande.

I samband med räntebeskedet i förra veckan sade Fed-ordförande Jerome Powell att det för närvarande inte finns några planer på att höja med 75 punkter. Han signalerade istället att det sannolikt blir fler höjningar med 50 punkter framöver.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.