Fed-topp: Förhöjda tillgångspriser bör inte driva policybesluten

Fed-chefen i San Francisco, Mary Daly, anser inte att förhöjda tillgångspriser bör driva policybesluten. Det är dock något som man behöver bevaka, rapporterar Marketwatch som tagit del av uttalandet.
Fed-topp: Förhöjda tillgångspriser bör inte driva policybesluten - FEDERAL-RESERVE-700_binary_6968993.jpg
Hon nämner att tillgångspriserna är högre än vad de har varit historiskt. Hon väljer dock inte att koppla aktiemarknadens rörelser direkt till den amerikanska penningpolitiken eftersom aktiemarknaden bedöms reagera på alla typer av nyheter.

På frågan om ökade statsobligationsräntor säger Daly att investerare diskonterar en ljusare framtid och ett tecken på att marknaden nu börjar förstå centralbankens meddelande att man inte har några problem med inflation över 2%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets